• 1396/08/01 - 12:42
  • - تعداد بازدید: 812
  • - تعداد بازدیدکننده: 251
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
یازدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر بندرعباس:

ارزیابی عملکرد سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری در دستور کار جلسه

یازدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر بندرعباس با دستور کار بررسی عملکرد سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری برگزار شد.


Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA


به گزارش روابط عمومی سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری بندرعباس، مصطفی خادم مدیر عامل سازمان در این جلسه صحبتهایی داشتند که متن کامل آن بشرح زیر است :


اساسنامه سازمان پارکها و فضای سبز بندرعباس تغییر کرده و من بعد سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری بندرعباس را خواهیم داشت. اساسنامه جدید نیز ابلاغ شده است .


در حال حاضر سازمان پارکها و فضای سبز بیش از 700 نیروی انسانی دارد و خوشبختانه توانستیم با تقویت، بهبود و پیاده کردن سیستم های مدیریتی تعداد نیروهای مجموعه را به تعداد معقول و متناسبی مدیریت کنیم و 4 میلیارد تومان از این راه صرفه جویی کنیم.


کل زمینهایی که به کاربری فضای سبز در شهر بندرعباس اختصاص یافته و ما توانستیم سبز کنیم 5/6 درصد است.


فضای سبز موجود در شهر بندرعباس 337 هکتار و کمربند سبز شهر که منابع طبیعی در اختیار ما گذاشته 300 هکتار وسعت دارد .


سرانه فضای کل سبز شهر 78/11 متر مربع به ازای هر نفر است و افزایش سرانه فضای سبز باید متناسب با رشد جمعیت در چهار سال آینده باشد.


پروژه های شاخصی که سازمان پارکها و فضای سبز با کمک مناطق سه گانه و شهردار محترم بندرعباس از سال 94 تا 96 به سرانجام رسانده می توان به باغ گلها، باغ پرندگان، اکو پارک پنجه علی، پارک بانوان منطقه یک و تولید گلهای فصلی اشاره کرد .


زیرساخت های فضای سبز شهری فرسوده است از جداول بلوارها تا پارک هایی که حدود 30 سال یا بیشتر از قدمت آنها می گذرد. سیاستها در جهت توسعه پارکها بوده تا اینکه بخواهیم پارکهای موجود را بهسازی کنیم؛ امیدواریم بودجه و اعتباری کافی برای بهسازی این پارکها در نظر گرفته شود .


از سه سال قبل در سازمان پارکها و فضای سبز با بحران شدید خشکسالی و کمبود فضای سبز مواجه شدیم بطوریکه استاندار وقت معتقد بودند بدلیل مواجهه شدن با بحران آب نیازی به توسعه فضای سبز نداریم و این عمل متاسفانه در آن شرایط اتفاق افتاد . پس از خشکسالی لطمات زیادی به بدنه فضای سبز شهری بندرعباس وارد شد، قبل از این دوره ما مشکل جدی در بحث آب نداشتیم. پس از این دوره بدنبال سایر منابع آبی و توسعه شبکه آبرسانی بودیم و با پایش و مونیتورینگ منابع آب از ظرفیت های جدید استفاده شد و از منابع پنهان آبی نیز در حوزه فضای سبز استفاده بهینه داشتیم . در حال حاضر نیز محدودیت آب داریم و مشکلات زیادی در حوزه تامین آب داریم .


طرح ساماندهی فضای سبز در نوار ساحلی نیز تهیه شده و سعی داریم با استفاده از پتانسیل بخش خصوصی پکیج های سرمایه گذاری مشخص شده را اجرا کنیم.


استفاده از پساب فاضلاب را دنبال می کنیم و بزودی با احداث آبشیرین کن میتوانیم از آن استفاده کنیم و موازی با آن توسعه شبکه آبرسانی آبهای استحصال شده از این پساب که هزینه بیشتری نسبت به تصفیه فاضلاب در بر دارد را در حال اجرا هستیم. شهروندان مطمئن باشند که بدنبال کاهش و حذف استفاده از آب شرب در آبیاری هستیم.


فاز نخست مرکز پژوهشی سازمان پارکها و فضای سبز بندرعباس تا پایان سال 97 به اتمام خواهد رسید.


یکی از بزرگترین مشکلات ما این است که نظارتی بر تعیین ردیف های اعتباری فضای سبز نداریم. در حال حاضر بسیاری از فعالیتها و اقداماتی که در حوزه فضای سبز و پارک ها  بایستی انجام بشود در شهرداری های مناطق تائید می شود و حتی برای تهیه بذر گل نیز بهمین صورت است. در خصوص ایجاد و ساخت پارک های جدید هم در مناطق شهرداری تصمیم گیری می شود و همکاران محترم ما در مناطق پارک و فضای سبز ایجاد می کنند و در اختیار ما قرار می دهند .


از شورای محترم شهر بندرعباس خواهش داریم تا طراحی و نظارت بر اجرای تمامی پروژه های منظرسازی را به سازمان پارکها و فضای سبز بسپارد .


اکثر بودجه های موجود صرف مسائل عمرانی می شود و برای فضای سبز بودجه ناچیزی در نظر گرفته می شود و این یکی از عمده ترین دلایل عدم توسعه فضای سبز در شهر است . حمایت از طریق تامین و در اختیار گذاشتن اعتبارات برای توسعه فضای سبز عملی نشده است و دست سازمان پارک ها و فضای سبز بسته است.


بودجه سالانه سازمان پارکها و فضای سبز نزدیک به 4 میلیارد است . برای توسعه محسوس در بخش فضای سبز شهری نیاز به اختصاص 10 میلیارد تومانمختص توسعه و بهسازی داریم.


در هیچ جا فضای سبز شهری نمی تواند خودکفا باشد و تمام هزینه هایش را پوشش دهد.


رویکرد ما در سازمان خدماتی است و منبع درآمدی آنچنانی نداریم و در عین حال انتظارات هم از ما بسیار بالا است.


در برخی محلات بدلیل نبودن فضای کافی برای ایجاد پارک، شهردار محترم بندرعباس این پیشنهاد را مطرح کردند که با خرید و تملک زمین اقدام به ساخت پارک بشود که اتفاق مبارکی خواهد بود . برای ساخت پارکهای بزرگ در برخی محلات نیاز به زمین بزرگ داریم که این شرایط وجود ندارد.


در بحث تولید گل فصلی خدکفا هستیم و از سال 95 تاکنون که حدود 5 میلیارد ریال صرفه جویی شده است .


برای اولین بار امسال در تولید گل اطلسی نتایج خوبی داشته ایم.


در سال جاری بیش از یک میلیون نشا گل فصلی تولید و کاشت خواهد شد و این آمادگی را داریم تا در این خصوص نیازهای کارخانجات و صنایع غرب شهر بندرعباس را تامین کنیم.


تمام تلاش خود را برای آبیاری گل های فصلی بصورت تحت فشار ( قطره ای ) میکنیم اما مشکلاتی که برای تعمیر لوله های مورد نیاز داریم مانع از این کار می شود .


در شش ماه نخست امسال یازده هزار اصله درخت و 24654 عدد نشا گیاهان پوششی کاشته ایم .


همچنین 224 هزار نهال در نهالستان تولید شده است و با افزایش تولید نهال بدنبال توسعه نهالستان و ایجاد یک مرکز پژوهشی در زمینه تولید نهال هستیم .


تاکید بسیار ما بر توسعه شبکه سبز شهری و کاشت درخت در معابر شهری است . یکی از مشکلات اساسی ما در سطح شهر تخریب صدمه به نهال های کاشت شده است و در این زمینه نیاز به فرهنگ سازی داریم.


استراتژی ما استفاده از از گونه های بومی و سازگار موجود در منطقه در محیط شهری است؛ یکی از نمونه های این اقدامات کاشت نهال های مانگرو در ساحل بوستان ولایت است که تا الان رشد مناسبی هم داشته اند و در سالهای آتی شاهد جنگل مانگرو خاصی در ساحل بندرعباس خواهیم بود که محل مناسبی برای جذب گردشگر در بندرعباس خواهد بود .


معتقدیم بدون مشارکت مردمی امکان توسعه فضای سبز نتیجه مطلوبی نخواهد داشت. در زمینه فرهنگسازی و جلب مشارکت مردمی طرح همیار فضای سبز را اجرا کرده ایم که بصورت بلند مدت پیاده می شود و در حال حاضر سه هزار نفر همیار فضای سبز داریم.


همکاران بنده در واحد آموزش سازمان با حضور در مدارس سطح شهر و ارائه آموزش های لازم به کودکان و نوجوانان در این مسیر فعالیت می کنند.


برای همکاری با شهروندان در زمینه کاشت درخت و ایجاد فضای سبز اعلام آمادگی می کنیم. در شش ماه نخست امسال حدود 1500 درخواست مردمی برای حرس و قطع درخت داشته ایم که تعداد قطع درختان خوشبختانه به تعداد انگشتان یک دست هم نمی رسد.


در هر منطقه یک آبشیرین کن احداث کرده ایم و 1500 مترمکعب آب از طراین طریق استحصال می کنیم . در حال حاضر برای آبیاری پارک دباغیان زه آبها را بهسازی و برای آبیاری استفاده می کنیم و بدنبال توسعه استفاده از این ظرفیت هستیم.


سازمان پارکها و فضای سبز در خصوص وسایل بازی، روشنایی، ست های ورزشی و تجهیزات اینچنینی هیچگونه دخل و تصرفی ندارد. زیرساخت های روشنایی پارکهای ما فرسوده است.


یکی دیگر از طرح های پیاده شده که با همکاری مناطق اجرا شده است، طرح کاهش جوندگان است که تاثیرات فراوانی داشته و با کاهش مطلوب و منطقی این جانوران در سواحل و بوستانها همراه بوده است.


  • گروه خبری : درج خبر
  • کد خبر : 4504
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

مدیریت
حمیدرضا حفاری
حمیدرضا حفاری

رئیس سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری

 

نظرسنجی
بازدیدکنندگان

در این بخش آمار بازدید کنندگان سایت و صفحه مربوطه نمایش داده می‌شود.

  • بازدید این صفحه: 33
  • بازدید امروز: 263
  • کل بازدید: 110467
  • بازدیدکنندگان آنلاین: 0
  • آخرین بروز رسانی: 1403/08/26 09:33